02.02.2021 Jana Čiháková
Dejte si paštiku! Přinášíme skvělý recept na domácí paštiku. Chutnat bude i těm nejnáročnějším strávníkům a jemně dokreslí poklidnou atmosféru zimních večerů.
500 g kuřecích jater, 1 středně velká cibule, 400 ml vývaru, 150 ml bílého vína, čerstvé bylinky dle preferencí, 150 ml smetany, 250 g másla
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte na másle a přidejte kuřecí játra. Zprudka orestujte a podlijte bílým vínem. Nechte pár minut odstát.
Následně přidávejte vývar tak, aby vždy asi třetina jater vykukovala nad hladinu. Nechte probublávat přibližně 20 minut, až se tekutina zredukuje cca na polovinu.
Samotná játra rozmixujte se 2/3 másla. Postupně přidejte šťávu, smetanu a čerstvé bylinky a opět mixujte.
Do připravené misky nalijte hotovou paštiku, přelijte zbytkem rozpuštěného másla a dozdobte bylinkami. Nechte několik hodin odstát v chladničce.
Podávejte s čerstvým chlebem či bagetou.
05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.